CARA MERAHKAN BIBIR BIAR SEXY

Nak Merahkan Bibir

Dengan Bahan yang ada di dapur rumah?

Berikut kami kupaskan untuk anda cara mudah memerahkan bibir secara alami..

Memerahkan bibir akhir-akhir ini menjadi perbincangan penting buat para wanita.

Dengan bibir yang merah merekah pasti menambah kesan seksi.

Namun untuk mendapatkan bibir yang merah merona tidak semudah menghembuskan nafas,

sebab kebanyakan wanita yang bibirnya merah itu dibantu oleh lipstik dan alat kosmetik.

Kalau begitu, adakah anda ingin terus tergolong dan bergantung kepada alat kosmetik sahaja?

Ofkos lah tak sangat kan…haaa meh sini nak bagi petua ni..

Cara Merahkan Bibir Secara Alami:

Madu

Selain bagus untuk kesihatan tubuh, madu juga dapat memerahkan bibir anda secara semulajadi.

Usapkan madu ke bibir setiap hari secara rutin.

Biarkan 15 minit, kemudian cuci dengan air suam.

Ataupun boleh dibiarkan di bibir sepanjang malam dengan menyapu ke bibir setiap malam sebelum tidur.

Limau Nipis

Limau nipis selain dapat digunakan untuk menghilangkan jerawat,

limau nipis merupakan salah satu cara memerahkan bibir.

Limau nipis dapat memudarkan warna hitam pada bibir.

Siapkan air perasan jeruk nipis sebanyak 2 sudu dan air suam 2 sudu.

Campurkan air perahan limau nipis dan air suam, dan campurkan.

Sapu ke bibir anda dan biarkan 10-15 minit.

Bilas menggunakan air suam.

Minyak Zaitun

Campurkan madu atau gula dengan beberapa titis minyak zaitun.

Usapkan campuran minyak zaitun tersebut pada bibir anda.

Tunggu dan bilas dengan air bersih

Air Mawar

Air mawar dapat membuat bibir merah tanpa menggunakan lipstik.

Usapkan air mawar pada bibir sebelum hendak tidur.

Cara menggunakan air mawar ini dapat dilakukan setiap hari.

Tomato

Caranya ambil tomato lalu usapkan buah tomato ke bibir secara rutin.

Penggunaan secara rutin akan memberikan kesan yang lebih maksima.

Lidah Buaya

Ambil gel lidah buaya lalu usapkan ke bibir.

Ingat ye perlu dilakukan secara rutin baru akan nampak kesannya.

Kunyit Hidup

Kunyit yang merupakan tanaman rempah-ratus, juga memiliki manfaat untuk cara memerahkan bibir.

Campurkan kunyit dengan 1 sudu susu.

Campur sampai rata dan usapkan ke bibir selama kurang lebih 5 minit, dan bersihkan dengan air.

Banyakkan meminum air masak supaya badan tidak dehidrasi.

Ia juga dapat meningkatkan kesihatan kulit dan memerahkan bibir secara semulajadi.

NAK “PINK” KAN MISS V & PUTING??

Anda ada masalah Puting lebam, atau dark?

Bibir gelap macam orang hisap rokok?
Cubalah guna Pink Serum ni.

Serum ini boleh pink kan bahagian-bahagian penarik kaum wanita!

#‎Bibir PiNK
#‎Puting PINK
#‎MissV PINK
Mahu cuba?
Wassap “PinkSerum’ ke 011-11577 206 sekarang!
Harga hanya Rm 90 sahaja. Beli 2 free 1 botol.
Order sekarang “Pink” ke 011-11577 206 segera!

PINK SERUM NI DI BUAT DARI APA??

Kenapa Bunga Sakura ? Kenapa tak bunga tahi ayam?
Bunga sakura merupakan bunga kebangsaan negara matahari terbit iaitu Jepun.

Dalam bahasa omputihnya, ia dikenali sebagai cherry blossom.

Bunga sakura ini unik, kerana ia mekar hanya selama 1-2 minggu dalam setahun.

Bunga ini kebanyakan tumbuh di dataran tinggi. Terdapat beratus jenis sakura.
Bunga sakura merupakan simbol kecantikan untuk wanita Jepun.

Rakyat Jepun berpendapat sakura adalah pemberi tanda awal datangnya musim kecantikan dan kebahagiaan.

Tapi ini bukan hanya pendapat.

Bunga sakura digunakan secara meluas untuk rawatan kecantikan oleh seluruh pelusuk dunia untuk produk kecantikan seperti makanan tambahan, bedak, krim pencerah wajah, body lotion serta body soap.
Ini kerana bunga sakura mempunyai kandungan antioksida dan anti radang atau inflamasi yang sangat baik untuk rawatan kulit.

Tidak hairan apabila ramai orang yang melakukan rawatan kulit dengan menggunakan ekstrak sakura.
Selain antioksidan yang tinggi, bunga sakura memiliki kandungan isoflavin yang bekerja untuk mencegah enzim tirosinase dan protein yang digunakan untuk pigmentasi atau melanin kulit.
Melanin yer BUKAN Melamin pinggan mangkuk tu ye…

skop saya kecil sahaja iaitu melanin yang terdapat di kulit.
Melanin adalah pigmen berwarna perang yang dihasilkan oleh sel bernama melanosit,

melanin berfungsi memberikan warna kepada kulit, rambut dan iris (mata).
Berfungsi sebagai pelindung terutama kepada kulit daripada bahaya sinaran ultraviolet matahari yang secara berlebihan boleh merosakkan DNA dan kulit itu sendiri.

Peratus kandungan melanin bergantung kepada keturunan sesuatu kaum dan jumlah pendedahan kepada cahaya matahari.
Jeragat adalah salah satu pigmentasi melanin dan sukar di hapuskan sehingga bertahun-tahun lamanya.

Dengan mengamalkan ekstrak bunga sakura, ia mengurangkan penghasilan melanin serta akan membuat penampilan kulit lebih putih merona pink pink blushing gituuu smile emoticon … dan menjadikan kulit lebih sihat & cantik .
Dalam bunga sakura juga terdapat kandungan JOJOBA OIL yang dapat menyingkirkan sel kulit mati, dan mengembalikan warna putih dan cerah pada kulit. Selain itu bunga sakura juga mempunyai khasiat untuk meregenerasi kulit, melembabkan kulit serta mengatasi wajah kusam.

KHASIAT BUNGA SAKURA :

♥♥ Membantu mengecilkan pori serta menyerlahkan warna ‘pinkish’ pada kulit
♥♥ Membantu memperbaiki tekstur kulit
♥♥ Menyokong kelembapan kulit
♥♥ Sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kulit sensitif

Tahukah anda, antara bahan utama dalam Pink Serum adalah Ekstrak Sakura yang mana ia boleh jadikan bibir anda, puting anda, dan bibir missv anda jadi lebih cerah sekaligus bewarna Pink Seksi!

Whatsapp “Pink Serum” ke +6011-11 577 206


 100% HERBA BUATAN TEMPATAN.
 Ekstrak Sakura, Aloe Vera, Cherry.
 100% DIJAMIN & TERBUKTI berkesan!
 TANPA BAHAN KIMIA!
 TANPA BAHAN PENGAWET!
 MUDAH DIGUNA
Kelebihan :
 Kesan yang boleh dirasai serta merta
 Menghapus kulit mati, dan menukar kulit baru
 Kesan seawal 5 minit selepas penggunaan
 Kesan pink yang kekal dan semulajadi
 Kulit jadi lembab dan smoth
 Kulit dilindungi dari sinaran UV.

Cubalah guna Pink Serum ni.

Serum ini boleh pinkkan bahagian-bahagian penar!k kaum wanita!

#‎Bibir PiNK
#‎Put!ng PINK
#‎MissV PINK
terus Wassap “Pink Serum’ ke 011-11577 206 sekarang!
Harga hanya Rm 90 sahaja. Beli 2 free 1 botol.
Order sekarang “Pink Serum” ke 011-11 577 206 segera!
Whatsapp “Pink Serum” ke +6011-11577 206

Stokis dicari diseluruh Malaysia!

1126 Total Views 1 Views Today

Incoming search terms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also likeclose