Panduan memilih posisi jimak terbaik.

Kali ini saya ingin memberi panduan bagaimana untuk memilih posisi jimak terbaik.

Terdapat pelbagai posisi jimak yang boleh dipraktikkan ketika berasmara, seperti posisi jimak Missionary, posisi jimak Doggy dan sebagainya, tetapi antara posisi-posisi ini, yang manakah posisi jimak terbaik?

Posisi jimak yang terkenal

Posisi jimak seperti Missionary dan posisi jimak Doggy sering diamalkan oleh setiap pasangan. Dan boleh dikatakan posisi jimak Missionary adalah posisi jimak yang paling terkenal, dan setiap pasangan pernah mencubanya. Posisi jimak Missionary mudah dilakukan, dengan lelaki berada di atas, dan wanita berada di bawah.

Lelaki memasukkan zakar dari atas dan menujah faraj wanita. Pada posisi jimak ini lelaki mempunyai kuasa sepenuhnya dalam mengawal keadaan, iaitu ritma dan kekuatan dayungan.

Begitu juga posisi jimak Doggy yang mudah dilakukan, dan digemari oleh ramai pasangan.

Dan jika si wanita pula ingin mengawal situasi, pasangan boleh mempraktikkan posisi jimak Woman on Top. Wanita berada di atas lelaki dan mengawal keadaan.

Adakah posisi-posisi jimak yang terkenal seperti posisi jimak Missionary, Doggy dan Woman on Top adalah posisi jimak terbaik kerana sering diamalkan oleh setiap pasangan?

Jawapannya “Tidak”.

Apakah posisi jimak terbaik

Populariti sesuatu posisi jimak tidak bermaksud posisi jimak itu adalah yang terbaik. Mungkin posisi jimak seperti Missionary, Doggy, Woman on Top atau Spoon popular kerana posisi-posisi jimak tersebut mudah diamalkan. Atau mungkin juga posisi-posisi jimak tersebut popular kerana kebanyakkan pasangan hanya tahu mempraktikkan posisi-posisi jimak tersebut sahaja.

Sebenarnya terdapat pelbagai posisi jimak yang telah dicipta oleh Manusia sejak zaman dahulu kala lagi. Dan boleh dikatakan posisi-posisi jimak ini dicipta untuk mencapai satu matlamat sahaja, iaitu untuk mencari posisi jimak terbaik.

Malangnya sehingga ke hari ini tiada sesiapa pun yang dapat memberikan jawapan terhadap soalan apakah posisi jimak terbaik.

Kenapa ini boleh berlaku sedangkan pelbagai posisi jimak telah dicipta untuk mencari jawapan untuk soalan ini?

Tiada posisi jimak terbaik

Jawapannya ialah kerana tiada satu posisi jimak pun yang boleh dinobatkan sebagai posisi jimak terbaik. Ini kerana bentuk fizikal setiap individu adalah berbeza. Dalam erti kata lain tiada manusia yang mempunyai struktur tubuh badan yang sama, walaupun ‘pelanduk dua serupa’, mahupun ‘kembar seiras’.

Bagaimana faktor ini mempengaruhi posisi jimak?

Kerana struktur tubuh setiap individu adalah berbeza, begitu juga struktur dan bentuk kemaluan setiap individu. Ini merangkumi saiz, iaitu ukur lilit dan panjang zakar. Begitu juga faraj, bukaan, kedalaman lubang faraj, kemutan faraj dan berkaitan.

Oleh itu posisi jimak yang sesuai untuk individu “A” dan pasangannya, tidak semestinya sesuai untuk individu “B” dan pasangannya. Kerana faktor-faktor yang disebutkan di atas.

Mencari posisi jimak terbaik

Jadi bagaimanakah caranya untuk mencari posisi jimak terbaik yang sesuai dengan anda dan pasangan anda?

Jawapannya sangat mudah, iaitu anda perlu mencuba pelbagai posisi jimak sehingga bertemu dengan posisi jimak yang anda rasakan dapat memberi kepuasan dan nikmat maksima kepada anda dan pasangan.

Adakah ini membebankan anda? Sudah pasti tidak. Jika anda rasakan perkara ini membebankan, maka saya katakan anda berada di dalam situasi yang rumit.

Di dalam misi anda mencari posisi jimak terbaik, yang sesuai untuk anda dan pasangan, anda akan mencuba pelbagai jenis posisi jimak. Ada posisi jimak yang mudah untuk dipraktikkan, dan ada pula yang sukar. Tetapi ini tidak akan menjadi masalah kepada anda kerana setiap posisi jimak sudah pasti akan memberikan keseronokan, kenikmatan dan kepuasan kepada anda dan pasangan.

Cuma apa yang perlu anda lakukan ialah membuat pilihan posisi jimak manakah yang paling anda dan pasangan gemari, dan yang paling membuatkan anda mengalami nikmat mutlak berbanding posisi-posisi jimak lain yang telah anda cuba.

Sudah pasti ini tidak akan memberi sebarang masalah kepada anda, malah ini akan menjadi pengembaraan yang menyeronokkan untuk anda dan pasangan.

Mencuba pelbagai posisi jimak

Sekarang anda telah tahu bagaimana untuk mencari posisi jimak terbaik untuk anda dan pasangan. Tetapi dari manakah anda ingin mendapatkan contoh posisi-posisi jimak untuk dicuba?

Jawapan terbaik anda ialah dari carian internet.

Terdapat pelbagai laman web yang boleh membantu anda untuk mencari jenis posisi-posisi jimak. Tetapi sayangnya kebanyakkan daripada laman-laman web ini adalah di dalam Bahasa Inggeris dan mungkin memberi masalah kepada masyarakat kita. Tambahan lagi penerangan yang diberikan kadang-kala sukar difahami.

Dan kebanyakkan posisi-posisi jimak yang diberikan pada laman-laman web ini adalah tidak lengkap dan kadang-kala mengelirukan.

Anda perlu menyinsing lengan dan berusaha sedikit untuk melakukan carian dan menulis nota untuk menjayakan misi anda. 🙂

102 Posisi Jimak

Tetapi jika anda inginkan penyelesaian yang lebih mudah, dan lebih baik untuk mencari posisi jimak terbaik buat anda dan pasangan, anda boleh dapatkan Panduan E-Buku Kamasutra Bergambar yang telah saya terbitkan.

Terdapat 102 Posisi Jimak di dalam panduan ini. Dan posisi-posisi jimak yang terdapat di dalam panduan ini adalah posisi-posisi jimak yang dihimpunkan daripada empat kitab ilmu asmara turun temurun iaitu Kitab Kamasutra, Kitab Ananga Ranga, Kitab Taman Harum, dan Kitab Tao.

Kamasutra dan Ananga Ranga adalah kitab ilmu asmara yang tersohor dari India, kitab Taman Harum pula adalah dari Timur Tengah, dan kitab Tao adalah dari negara China.

Keempat-empat kitab ini boleh dikatakan adalah rujukan utama untuk ilmu seksual dan ilmu asmara serata dunia.

Oleh itu tidak syak lagi, posisi-posisi jimak yang terdapat di dalam panduan ini adalah posisi-posisi jimak yang terpilih dan terhebat. Apa yang perlu anda lakukan ialah amalkan dan pilih posisi-posisi jimak yang manakah yang akan menjadi posisi jimak terbaik buat anda dan pasangan.

2748 Total Views 1 Views Today

Incoming search terms:

2 Responses to Panduan memilih posisi jimak terbaik.

  1. abhelliem says:

    Macamne nk dptkn buku Panduan E-Buku Kamasutra Bergambar ..

  2. jeffri bin muhammad zin says:

    Bagaimana ingin mendapatkan E buku 102 Posisi Seks Kamasutra bergambar. Dimanakah saya boleh dapatkannya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also likeclose